Responsive website

Responsive webdesign zorgt ervoor dat een website zich goed gedraagt op alle formaten beeldschermen. Je website moet zich feilloos kunnen aanpassen aan telefoon, tablet, laptop en desktop. Vandaag de dag is responsive design de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle website.

Het aantal personen dat op mobiele apparaten surft groeit hard, en is inmiddels het aantal desktopsurfers zelfs voorbij. Het is niet alleen zonde om een website te lanceren die niet goed functioneert op mobiele apparaten, je wordt er bovendien voor afgestraft door zowel bezoekers als zoekmachines. Met responsive website boek je op verschillende manieren winst:

Op de website van Google kun je nalezen waarom responsive webdesign zo belangrijk is voor je website. In zoekmachines als Google en Bing is het tegenwoordig noodzaak dat je website responsive is:

Een responsive website positioneert boven een niet-responsive website. In de zoekresultaten van Google op mobiele apparaten krijgen responsive websites een hogere positie dan niet-responsive websites.
Veel websites hebben een desktopvariant en een versie voor mobiel en tablet. Daar houden zoekmachines niet van. Het levert vaak dubbele content op (waar je een penalty voor kunt krijgen) en het brengt verwarring bij de robots die je website indexeren.
De totale gebruikerservaring verbetert wanneer een website goed leesbaar is op alle soorten beeldschermen. En daardoor verlaagt het aantal bezoekers die gelijk weer weggaan, gaat de bezoekerstijd omhoog en neemt de interactie op je website toe. Dat zijn allemaal factoren waarmee je hoger in Google komt.

Websitebezoekers willen meteen zien waar het om gaat. Wanneer een bezoeker niet snel kan doen of vinden waar hij voor komt, haakt hij af. Responsive websites zien er op elk beeldscherm goed uit. Bezoekers blijven langer rondhangen en nemen eerder contact op of doen een aankoop. Bovendien kunnen bezoekers makkelijk content delen vanaf je responsive website. En daarmee neemt doelgericht verkeer naar je website toe.

Wanneer je voor verschillende beeldschermen verschillende websites hanteert heb je dubbel werk. Een responsive website hoef je maar één keer te laten bouwen en je hebt maar één website te onderhouden. Je hoeft slechts één campagne te draaien en je hoeft maar één website te optimaliseren voor SEO (en je beconcurreert jezelf dus ook niet met SEO).

Stuur een bericht via E-mailWhatsApp of Messenger eens voor meer informatie of voor een afspraak.